srijeda, 24. veljače 2010.

2.smotra korizmenih napjeva i običaja "KORIZMA U BOGDANOVCI"


Udruga "Bogdanovačka etno škrinjica" Bogdanovci" organizira II. smotru korizmenih,pučkih napjeva i običaja "KORIZMA U BOGDANOVCI" 6.3.2010.g (subota) s početkom u 18 h u crkvi Sv.L.B.Mandića.

Ova smotra nastala je na inicijativu gosp.Stjepana Belića iz Antina i našeg župnika vlč.Mate Martinkovića da se i u Korizmi dogodi nešto važno za naše selo,ali i da održimo tu tradiciju koju su naši stari Šokci i Šokice njegovali i baštinili kroz igru, pjesmu, običaje... Selo je do temelja stradalo u domovinskom ratu, mnogi su poginuli,a crkva je bila sravljena sa zemljom i to je bio povod da se održi ovakva manifestacija. Na prvoj smotri su nam nastupili naši prijatelji, folklorna društva iz Antina, Šiškovaca, Tordinaca, Lipovca i naša grupa iz Bogdanovci- sve povratnička sela.

Ove godine smo proširili i smotra dobiva međunarodni karakter, a gostuju ŽPS "Grofice" Nuštar, MPS "Biđani" Bicko selo, ŽPS "Druge" Strizivojna, MJPS "S.S.Kranjčević" Bački Breg, MJPS "Napredak" Podravski Podgajci, ŽPS iz Štitara, ŽPS Strahoninec -međimurska županija

Izvođači će biti obučeni u korizmeno ruvo koje se nosilo u njihovom mjestu i pjevat korizmene ,pučke napjeve iz kraja odakle dolaze.

Pozivamo sve zaljubljenike u tradicijske napjeve i folklornu izvornu baštinu da dođete, jer zasigurno će te imati što vidjeti i čuti, a ponešto i naučiti .
Svima Vam šaljemo lip pozdrav iz Bogdanovci !!

Nema komentara: